Які види сучасних матраців бувають і як їх вибрати для комфортного сну?

З кожним роком вимоги людей до комфорту ростуть, тому те, що раніше вважалося зручним, сьогодні просто виявляється шкідливим для здоров’я. Не залишилися осторонь і матраци, заміна яких, в середньому, повинна робитися один раз в 7-8 років. Їх вибір їх настільки великий, що навіть найвимогливіший клієнт без проблем зможе вибрати вподобану йому модель.

Сьогодні великою популярністю користуються двосторонні матраци зима-літо, використати які можна як в зимовий, так і в літній період. Особливістю такого товару є наявність різних матеріалів з двох сторін. З однією прокладена бавовна, льон і інші матеріали, що добре відводять тепло влітку, з іншої — утеплений матеріал, що відмінно зігріває людину взимку.

матрац кармін матролюксЯкщо вам жарко спати ночами, то можна купити недорого матрац з цього каталогу https://magdek.com.ua/ua/matrasi/nedorogie-matrasi/ з вентилюючим ефектом. У його конструкції по контуру передбачені спеціальні отвори, завдяки яким повітря легко і вільно циркулює за усім обсягом виробу.

Непоганим варіантом для літнього відпочинку вважається матрац з гігроскопічними наповнювачами. Оскільки він має у своєму складі пористі матеріали, що не затримують повітря, то потовиділення в нім не затримуються, що виключає появу різних бактерій.

Для тих, хто відчуває болі в шиї або спині, розроблені ортопедичні матраци. Їх цінність полягає в тому, що вони складаються з матеріалів, які повністю повторюють контури будь-якого тіла. Завдяки їх масажному ефекту, ви нарешті зможете забути, що таке біль в попереку і пролежні в різних частинах тіла.

З безсонням непогано справляються віброматраци, виконані на кшталт люльки. Також водяні матраци, в яких роль того, що заколисує виконує булькаюча вода, цілком здатні розв’язати цю проблему. Якщо ви відмінно засинаєте і міцно спите в потягу, то цей вид продукції вам, без жодного сумніву, підійде.

Придбаваючи будь-яку продукцію, будь то матрац з пружинами або без них, обов’язково перевірте його на собі. Полежте на нім в звичній позі і визначитеся, чи зручно вам. Спробуйте зім’яти його і подивитися, наскільки довго і рівномірно виріб буде пружним.

В процесі експлуатації матраца рекомендується впродовж перших трьох місяців міняти місцями робочу поверхню, тобто лежати деякий час на одній стороні, потім на іншій. Таким чином, станеться природний процес облеживания, і поролоновий матрац набуде форми вашого тіла. Надалі необхідно буде змінювати положення, в якому ви звикли спати, 1 раз в 3 місяці.

І не забувайте, що економити на здоровому сні не лише не раціонально, але і шкідливо для організму, тому варто відповідально підійти до питання про купівлю особистого матраца, а перераховані ради і рекомендації вам в цьому допоможуть.